Saudi Fund for Development tekent twee raamwerk-MOU ‘s voor Caribische infrastructuur- en energieprojecten

De Chief Executive Officer van het Saudi Fund for Development (SFD), Z.E. Sultan Al-Marshad, ondertekende vandaag twee ontwikkelingskadermemorandum van overeenstemming (MoU’s, Memorandum of Understandings) met de regeringen van Saint Vincent en de Grenadines en Saint Kitts en Nevis. De ondertekening vond plaats in Riyad, Koninkrijk Saoedi-Arabië, als voorbereiding op de Saudi – CARICOM-top die begint op donderdag 16 november 2023.

Het eerste MoU, ondertekend met de premier van Saint Vincent en de Grenadines, edelachtbare Ralph E. Gonsalves, bepaalt dat SFD financiering ter waarde van $ 50 miljoen USD zal verstrekken voor de financiering van de uitbreiding, bouw en rehabilitatie van een aantal gebouwen en faciliteiten die getroffen zijn door natuurrampen. Door dit project te financieren, zal SFD helpen om essentiële infrastructuur te herstellen, duurzame ontwikkeling te bevorderen en de economische veerkracht van de natie in de nasleep van natuurrampen te verbeteren.

Het tweede MoU, ondertekend met de premier van Saint Kitts en Nevis, edelachtbare Terence Drew, bepaalt dat SFD financiering ter waarde van $ 40 miljoen USD zal verstrekken voor de financiering van de uitbreiding van het Needsmust Power Plant Project. Door dit project te financieren, zal SFD helpen om de energievoorziening van de natie te ondersteunen, naast de sociaaleconomische ontwikkeling van Saint Kitts en Nevis.

Beide MoU’s zijn een bewijs van de toewijding van SFD aan het ondersteunen van duurzame ontwikkeling in het Caribisch gebied en bevestigen opnieuw het belang van internationale samenwerking en solidariteit om de SDG’s te bereiken en de sociale en economische groei te bevorderen, met name in kleine eilandontwikkelingslanden (SIDS).

In overeenstemming met zijn missie om wereldwijde duurzame ontwikkeling te bevorderen sinds 1975, heeft SFD meer dan 800 ontwikkelingsprojecten gefinancierd ter waarde van $ 20 miljard in meer dan 100 landen over de hele wereld. De SFD is al bijna vier decennia actief betrokken bij ontwikkelingsprojecten binnen de CARICOM-lidstaten. Sinds het begin van dit jaar heeft het ongeveer $ 670 miljoen aan financiering verstrekt voor 12 ontwikkelingsprojecten.

Source link: https://www.businesswire.com/

Newsletter Updates

Enter your email address below and subscribe to our newsletter